Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DI: Danske virksomheder i fare

Søgeord:

13. maj 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

394 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Øget Amerikansk straftold på kinesiske varer rammer bredt.

 

USA forhøjede fredag straftolden på varer produceret i Kina til 25 procent. Det kan også ramme danske virksomheder, der producerer i Kina og eksporterer til USA.

 

Det oplyser brancheorganisationen DI.

 

Handelsforhandlingerne mellem USA og Kina går nu så trægt, at den amerikanske præsident Donald Trump kl. 06.01 i morges valgte at hæve tolden på kinesisk producerede importvarer fra 10 til 25 procent.

Samlet set er varer for 200 milliarder dollar – svarende til cirka 1.350 milliarder kroner – ramt af straftolden.

 

Udviklingen er bekymrende for danske virksomheder. For det første kan de blive ramt, hvis de producerer varer i Kina, der sidenhen eksporteres til USA. For det andet vidner udviklingen om, at USA og Kina endnu er langt fra at blive enige om en ramme for deres fremtidige handelsforhold, fortæller DI’s afsætningspolitiske chef Peter Thagesen.

- Det er en rigtig skidt udvikling. Med straftolden risikerer danske virksomheder med produktion i Kina at komme endnu mere i klemme, når de eksporterer deres varer til USA. Samtidig må vi forvente, at kineserne vil svare igen på. Og det vil naturligvis gå ud over verdensøkonomien, siger Peter Thagesen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk