Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DI glæder sig over radikal modstand

Søgeord:

26. november 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

191 gange

Læses i øjeblikket af:

0

- Regeringen må finde andre veje til at skaffe pengene end en pakkeafgift, siger Lars Sandahl Sørensen.

 

Det vakte glæde hos Dansk Industri (DI), da nyheden om at Radikale ikke kan se sig selv i en postaftale indeholdende en ekstra pakkeafgift, blev kendt.

 

Dermed tyder nemlig alt på, at der er flertal bag en postaftale, hvor dette element ikke indgår.

 

- Det er virkelig en god nyhed, at et klart politisk flertal har lyttet til vores bekymringer og ikke støtter forslaget om en pakkeafgift. Danskerne og virksomhederne har bestemt ikke brug for en ny afgift – og slet ikke i denne svære tid for os alle, siger administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

 

Som led i finansieringen af den såkaldte befordringspligt har regeringen foreslået en pakkeafgift på alle breve og pakker, som DI har advaret imod. Men der kan ikke længere findes flertal for afgiften, efter at Det Radikale Venstre har meldt ud, at de ikke støtter den.

- Pakkeafgiften er en skat på handel, som er det, vi lever af, og som er en krumtap i vores økonomi. Samtidig er det konkurrenceforvridende, fordi afgiften i mange tilfælde ikke vil kunne lægges på udenlandske virksomheder. Derfor er det entydigt positivt, at forslaget nu pakkes sammen. Vi vil opfordre Finansministeriet til at finde andre veje til at skaffe pengene til en god postaftale, hvor vi både værner om den frie konkurrence og samtidig sikrer den postale infrastruktur i Danmark – og ud og ind af landet, siger Lars Sandahl Sørensen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk