Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DI om nej til vejpakken

Søgeord:

14. januar 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

333 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Branchedirektør Michael Svane betegner nej som meget uheldigt for transportbranchen. 

Europa-Parlamentets transportudvalg har som tidligere omtalt på www.transporttidende.comi dag, stemt nej til broderparten af den nye vejpakke, der skal sikre klarere og mere ensartede regler for vejgodstransporten i Europa.

 

Det er dårligt nyt for transportbranchen, der mangler klare regler, siger branchedirektør i DI Transport, Michael Svane og forklarer:

- Vejpakken skulle nemlig blandt andet forhindre uacceptable arbejdsforhold i fremtiden, forklarer branchedirektør Michael Svane, DI Transport.

 

- Det er meget uheldigt at fælles EU-regler for transportbranchen nu er stemt ned. Det betyder med alt sandsynlighed, at vi ikke får de klare, ensartede regler som transportbranchen har efterlyst, siger han.

Fælles regler bedre end nationale

Michael Svane peger på, at transport er helt afgørende for samhandlen i Europa. Og der derfor er behov for fælles regler i stedet for nationale særregler.

 

- Derfor havde vi håbet, at Europa-Parlamentet ville bakke op om medlemslandene, siger branchedirektøren for DI Transport.

Han forklarer, at hvis hele vejpakken falder til jorden, står transportbranchen tilbage med de nuværende regler, som har vist sig vanskelige at håndhæve.

 

- Det gælder i sær for regler for udstationering, der fastlægger, hvornår en chauffør er omfattet af løn og ansættelsesvilkår i de lande, han kører i, siger Michael Svane.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com