Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DI Transport: EU har brug for chauffører fra tredjelande

Søgeord:

9. juni 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

274 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Transportministeren ønsker at begrænse arbejdstilladelser til chauffører fra lande uden for EU.

 

På et møde blandt EU’s transportministre har transportminister Trine Bramsen (S) opfordret til, at EU begrænser adgangen for chauffører fra lande uden for unionen. Baggrunden er det stærkt stigende antal arbejdstilladelser, der er udstedt til chauffører fra lande uden for EU.

 

Men DI Transport frygter, at det kan få alvorlige konsekvenser for transportbranchen og dansk erhvervsliv.

 

- Der er allerede stor mangel på chauffører i EU, og vi kan ikke klare os uden chauffører udefra. Hvis der bliver indført flere begrænsninger, vil lastbiler blive nødt til at holde stille, fordi der ikke er chauffører til at køre dem. Det vil gøre det både sværere og dyrere at få leveret varer og gods i EU, siger transportpolitisk chef i DI Transport Rune Noack.

DI Transport henviser i en pressemeddelelse blandt andet til en analyse fra det europæiske analyseinstitut Transport Intelligence (TI), der sidste år nåede frem til, at der mangler 400.000 chauffører i Europa.

 

- Danske og europæiske virksomheder er dybt afhængige af en velfungerende godstransport i EU. EU’s vejpakke har allerede medført begrænsninger i kapaciteten, og der er behov for at styrke den internationale transport frem for nye benspænd, der i værste fald kan gå ud over forsyningssikkerheden, siger Rune Noack.

 

DI Transport deler dog ministerens ønske om, at der skal være ordentlige løn- og arbejdsforhold for chaufførerne. Og det er vejpakken med til at sikre.

 

- Man kan ikke bare sætte lighedstegn mellem social dumping og tredjelandschauffører. Der er for eksempel allerede regler, der sikrer, at chaufføren får dansk løn, når han udfører cabotagekørsel i Danmark. Og reglerne om køre- og hviletid gælder også både for chauffører fra tredjelande og EU, siger Rune Noack.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk