Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Digital transportdokumentation et skridt nærmere

Søgeord:

7. juni 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

524 gange

Læses i øjeblikket af:

0

ITD: EU’s transportministre ønsker anerkendelse af digital dokumentation i godstransporten.

 

Under transportrådsmødet i Luxembourg torsdag den 6. juni 2019 vedtog EU’s transportministre en generel indstilling til forordningen om elektronisk godstransportinformation.

 

Rådet af EU’s transportministre har på mødet fastlagt sin holdning til forslaget om et digitalt og harmoniseret miljø for udveksling af godstransportoplysninger mellem transportoperatører og myndigheder. Forslaget om elektronisk godstransportdokumentation er en del fra tredje del af Vejpakken.

 

Det oplyser brancheorganisationen ITD.

 

Rådets position indeholder en vigtig milepæl, nemlig at offentlige myndigheder i EU skal have pligt til at acceptere oplysninger, der stilles til rådighed elektronisk på certificerede platforme.

Harmoniseret informationsudveksling

Kommissionen skal desuden harmonisere informationsudvekslingen ved at fastsætte de tekniske specifikationer for kommunikationen mellem de forskellige IT-systemer og løsninger til udveksling af godstransportinformation. Ligesom Kommissionen skal udstikke retningslinjer for myndighedernes adgang til og behandling af oplysningerne.

 

- Vi er meget tilfredse med dagens beslutning, der er helt i tråd med ITD’s indsats i DTLF (EU Digital Transport and Logistics Forum). Lastbilerne ”transporterer” enorme mængder papirdokumentation rundt i EU og halter bagefter med digitaliseringen af data og dokumentation, hvilket i høj grad skyldes myndighedernes manglende accept af digital dokumentation. Dertil kommer de mange forskellige platforme til informationsudveksling og dokumentation, som indtil videre ikke har kunnet spille sammen med myndighedernes krav til dokumentation i forbindelse med kontrol, hvorfor vedtagelsen af den generelle indstilling er et vigtigt skridt mod digitaliseringen af dokumentation forbundet med godstransport, siger chef for ITD Politisk afdeling, Jørn-Henrik Carstens.

Under rådsmødet fik transportministrene også drøftet andre dele af vejpakken, herunder status på forslag om udlejningskøretøjer, vejafgifter og det transeuropæiske transportnet TEN-T.

 

Næste skridt er trilogforhandlinger med Kommissionen og Europa-Parlamentet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk