Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Djurslandsk klima-offensiv

Søgeord:

29. maj 2020  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

304 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Skal Kattegat lægge havbund til Danmarks næste havvindmøllepark? Det mener man i Grenaa.

 

Der er gode grunde til også at rette blikket mod Kattegat, når talen falder på, hvor Danmarks fremtidige havvindenergi skal produceres.

 

Det mener man i Grenaa, hvor Norddjurs-borgmester Jan Petersen (S) og Henrik Carstensen, administrerende direktør i Grenaa Havn, nu går sammen i en klima-offensiv, der skal vække Christiansborg-politikernes nysgerrighed omkring mulighederne for etablering af en ny havvindmøllepark i Kattegat.

 

-En havvindmøllepark i Kattegat er et godt og omkostningseffektivt bud på en hurtigere løsning, der kan forsyne Østdanmark med grøn el. Vi skal nemlig ikke først planlægge og etablere en energi-ø.Vores budskab til Christiansborg er derfor: Ja, lad os få et energi-ø-projekt, men også komme hurtigt i gang – og helst i Østdanmark. For det er dér, behovet for mere grøn el er størst. Danmark har travlt, hvis vi skal nå 70 procent målet i 2030. Det taler for tempo i udbygningen. Hvert år tæller. En havvindmøllepark i Kattegat vil tilmed sikre gode danske arbejdspladser i midten af Danmark, siger Jan Petersen.

Havnens direktør peger på, at Kattegat og specifikt Hesselø var den mest omkostningseffektive placering blandt de områder i Østdanmark, som Energistyrelsen lod screene i 2018. Samtidig kan man få gavn af den ekspertise, der er bygget op med etableringen af Anholt Havvindmøllepark.

 

-Grenaa Havn har som en af Danmarks største erhvervs- og industrihavne vundet anerkendelse både nationalt og internationalt som professionel vindmøllehavn. Havnen kontaktes af lande verden over, der vil have del i den store knowhow som base- og servicecenter for vindmølleprojekter, som Grenaa Havn har bygget op med etableringen af Anholt Havmøllepark. På den måde har havnen allerede plads, udstyr og et erfarent mandskab, der vil være en stor fordel for en anlægshavn af en ny vindmøllepark, siger Henrik Carstensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com