Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DSHV vinder principiel klagesag om husbåde

Søgeord:

23. september 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

307 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Klagenævn ophæver tilladelser til husbåde tæt på Aabenraa Havn.

 

Danske Shipping- og Havnevirksomheder har vundet en principiel klagesag om husbåde.

 

Afgørelsen betyder, at Miljø- og Fødevareklagenævnet ophæver en tilladelse fra Kystdirektoratet til husbåde tæt ved Aabenraa Havn.

 

Sekretariatschef for Danske Shipping- og Havnevirksomheder, Jakob Svane, glæder sig over afgørelsen:

- Kystdirektoratet mente i den konkrete sag i Aabenraa, at husbåde ikke kunne klage over f.eks. støj, og at disse boliger derfor godt kunne ligge tæt ved erhvervshavnen. Det ønskede vi en principiel afgørelse på.

DSHV førte derfor sagen på vegne af medlemsvirksomhederne på Aabenraa Havn og har altså nu fået medhold, siger Jakob Svane.

Husbådejere er klageberettigede

Klagenævnet vurderede, at husbådene vil kunne klage over støj fra havneaktiviteterne og dermed indskrænke havnevirksomhedernes aktiviteter.

 

Da Kystdirektoratet ikke har inddraget hensynet til havnevirksomhederne, er der ifølge klagenævnet tale om en væsentlig retlig mangel.

Derfor blev Kystdirektoratets tilladelse til husbåde i Aabenraa Lystbådehavn ophævet.

 

- Afgørelsen er principiel, fordi den også betyder, at det fremover vil blive nærmest umuligt at give tilladelse til husbåde tæt ved erhvervshavne, fortsætter Jakob Svane.

 

- For myndighederne skal inddrage konsekvenserne for havnevirksomhederne. Vi håber dermed, at vi har fået sat en stopper for boliger tæt på erhvervshavnene - også ad vandvejen. Afgørelsen bidrager derfor til at skabe ro om virksomhedernes aktiviteter på havnene og til at skabe investeringssikkerhed. Det gavner søtransporten og de mange arbejdspladser på havnene.”

Danske Shipping- og Havnevirksomheder er en brancheforening i DI og organiserer 120 virksomheder med aktiviteter inden for søtransport og havneaktiviteter i Danmark.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk