Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DTL-glæde over PostNord-granskning

Søgeord:

18. oktober 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

386 gange

Læses i øjeblikket af:

0

EU fortsætter fokus på støtte til logistikselskabet.

 

Der er tilfredshed at spore hos DTL Danske Vognmænd over nyheden om, at EU-Kommissionen har besluttet at undersøge den danske statsstøtte til PostNord.

 

EU-Kommissionen besluttede fredag at åbne en formel undersøgelse af den danske stats kompensation til Post Danmark på i alt 224 mio. kr. i 2020. Kompensationen var en del af to halvårlige aftaler med Post Danmark, der skulle sikre, at danskerne fortsat havde mulighed for at sende og modtage post i hele landet i 2020.

 

- Vi er glade for, at Kommissionen har besluttet at fortsætte sit fokus på statens støtte til PostNord, og vi ser frem til konklusionerne forud for postlovsforhandlingerne i Folketinget, siger DTL’s administrerende direktør Erik Østergaard.

EU-Kommissionen afgjorde i september, at statsstøtte til PostNord på næsten en halv milliard kr. var ulovlig, og pengene skal betales tilbage til den svenske og den danske stat.

 

- Statens støtten til PostNord betyder, at de private transportører udsættes for unfair konkurrence. Det skal ophøre nu. PostNord Logistics bør afvikles og håndteringen af de befordringspligtige breve og pakker skal i udbud, siger Erik Østergaard. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk