Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DTL-håndtryk med den nye minister

Søgeord:

16. august 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1426 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Social dumping og vejpakken blev blandt andet drøftet.

 

DTL – Danske Vognmænd gæstede onsdag den nytiltrådte transportminister, Benny Engelbrecht, i Transportministeriet på Frederiksholms Kanal i det indre København.

 

Delegationen, der bestod af formand Martin Danielsen, direktør Erik Østergaard og underdirektør Ove Holm, havde taget en række mærkesager med, som brancheorganisationen ønskede at drøfte med transportens nye førstemand. Heriblandt bekæmpelsen af social dumping i Danmark og gennem EU’s vejpakke.

 

- Vi havde anledning til at fremhæve de forslag til at bekæmpe social dumping i transporterhvervet, som både VLAK- regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet lagde frem under valgkampen – og tillige DA/FH’s udspil om samme tema. Som vi kunne forstå det på ministeren, er de ikke glemt, og der forestår nu en politisk proces for at få dem gennemført, siger Erik Østergaard, og fortsætter:

- Vi udtrykte desuden forventning om, at ministeren vil træde i sine forgængeres fodspor i den Road Alliance, som opstod under den tidligere SR regering, og som har lagt en stærk linje i forhandlingerne om EU's vejpakke.

 

Danske og internationale klimamål på transportområdet blev også rundet. Noget, som DTL anser for en bunden opgave for branchen, og som i årevis har været genstand for virksomhedsrettet vejledning i form af håndbøger, råd og værktøjer.

 

– Ministeren fik forelagt DTL’s ti forslag til en grøn omstilling på transportområdet, og vi fornemmer tydeligt, at man i Transportministeriet tager ansvaret på sig med hensyn til at få gennemført omstillingen for transportsektoren – en proces, som DTL meddelte, at man aktivt vil bidrage til, siger Erik Østergaard.

Herudover fik DTL lejlighed til at drøfte manglen på p-pladser til tunge køretøjer på rastepladserne.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com