Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DTL-hilser PostNord-afgørelse velkommen

Søgeord:

13. september 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

228 gange

Læses i øjeblikket af:

1

DTL hilser EU-afgørelse om ulovlig statsstøtte til PostNord velkommen.

 

PostNord skal betale 490 millioner kroner i ulovlig statsstøtte tilbage. Det har EU-Kommissionen afgjort.

 

Afgørelsen fra EU anerkender en stor andel af den årelange kritik af de statslige svenske og danske ejeres milliardstøtte, som har lydt fra PostNords kommercielle konkurrenter.

 

Blandt de skarpeste kritikere af statsstøtten til PostNord er DTL – Danske Vognmænd.

 

- Statens beskyttelse af PostNord må ophøre, siger DTL's direktør Erik Østergaard i en kommentar til EU-Kommissionens afgørelse, der blev offentliggjort fredag.

 

- Afgørelsen viser, at vi har haft ret hele tiden, når vi igen og igen har fremført, at statens støtten til PostNord betyder, at de private transportører udsættes for unfair konkurrence, udtaler DTL's adm. direktør Erik Østergaard, der hilser afgørelsen velkommen.

PostNord Logistics

Det er især PostNord Logistics, der har igen og igen har underbudt de private aktører på stykgodsområdet og løbet med opgaver, der oven i købet i nogen udstrækning er blevet udført af østeuropæiske vognmænd, skriver DTL.

 

Erik Østergaard mener, at EU-Kommissionens afgørelse bør få konsekvenser allerede i forbindelse med de igangværende postforhandlinger.

 

- Statens beskyttelse af PostNord skal ophøre nu. PostNord Logistics bør afvikles og håndteringen af de befordringspligtige breve og pakker skal i udbud, siger Erik Østergaard.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com