Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DTL-ros til udspil om social dumping

Søgeord:

7. maj 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

412 gange

Læses i øjeblikket af:

0

DTL – Danske Vognmænd mener regeringens udspil mod social dumping tegner godt – uanset udfaldet af folketingsvalget.

 

Regeringen har offentliggjort et udspil mod social dumping, der bliver hilst velkommen af DTL – Danske Vognmænd. Brancheorganisationen vurderer, at der er gode udsigter til, at den stor andel af de forslagene til bekæmpelse af soical dumping udspillet, vil overleve folketingsvalget – uanset om det bliver en rød eller en blå regeringen.

 

Hos DTL-Danske Vognmænd er der glæde over udspillet.

 

- Det siger mig, at DTLs skarpe fokus på den her dagsorden, sammen med andre stærke aktører, har båret frugt, siger DTLs administrerende direktør, Erik Østergaard på brancheorganisationens hjemmeside.

Bred politisk enighed

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at social dumping og unfair konkurrence længe har været på vej ind blandt valgkampens helt centrale temaer. Regeringsudspillet skal måske nok forsøge at få lagt partiernes uoverensstemmelser død, men hvis der – som det tegner sig med udspillet her – nu eksisterer en enighed fra højre til venstre i dansk politik, så er det glædeligt. Og det er svært at forestille sig, at der ikke burde være flertal også efter et valg.

Løkke åbner DTL-generalforsamling

DTL - direktøren erindrer om, at oven på den skandaløse Kurt Beier-sag fra Padborg var det et enigt Folketing, der nedsatte det såkaldte Padborg-udvalg for at finde løsninger, der kunne imødegå den massive sociale dumping, unfair konkurrence og spekulation i omgåelse af regler.

-

 Nogle af forslagene i regeringens nye udspil kan man finde i EU-vejpakkerne. Men vejpakkerne har som bekendt haft en turbulent skæbne, og der er ingen grund til at fejre dem, før vi er helt sikre på, at de går igennem – og er effekturet. Så det er vel i virkeligheden her, at slaget skal slås: Vil en kommende dansk regering være parat til at sætte klare, danske hegnspæle op, som beskytter det danske arbejdsmarked og det danske godstransporterhverv imod lavtlønschauffører og unfair konkurrence? Det er her, testen skal stå sin prøve, anfører Erik Østergaard.

- Jeg noterer mig, at statsministeren nu flere gange gennem de seneste uger har adresseret problemerne, og jeg ser frem til at høre, hvad Lars Løkke Rasmussen vil sige til vognmændene, når statsministeren åbner DTLs generalforsamling på lørdag i København. Det er glædeligt, at vores erhverv har fået så stor opmærksomhed, og at det nu er et samlet Folketing, der erkender udfordringerne med unfair konkurrence.

 

DTL holder generalforsamling lørdag den 11. maj på Hotel Radisson Blue i København. Statsministeren holder velkomsttale kl. ca. 09.05 – derefter er der debat mellem kandidater til Europa Parlamentet om netop social dumping og unfair konkurrence.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk