Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DTL siger ja tak til vejpoliti

Søgeord:

9. april 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

492 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Vognmænd ønsker særlig kontrolmyndighed under Færdselsstyrelsen.

 

Danske vognmænd vil være bedre tjent med oprettelsen af et transportpoliti under Færdselsstyrelsen til at forestå tungvognskontrollen ude på vejene.

 

Det mener brancheorganisationen DTL – Danske Vognmænd, der oplyser at have opbakning til idéen hos et bredt politisk flertal på Christiansborg.

 

DTL anfører, at en forestående omorganisering af området herhjemme kan trække på erfaringerne fra bl.a. Tyskland og Norge.

 

DTL har igennem flere år arbejdet politisk for en mere effektiv vejsidekontrol af lastbiler. Det være sig eksempelvis overtrædelse af køre- hviletidsbestemmelserne, mangel på kørselstilladelser, ubetalt vejbenyttelsesafgift eller fusk med AdBlue.

Det er traditionelt områder med talrige overtrædelser, når politiets tungvognssektion foretager kontrol. Og med en overrepræsentation af udenlandske lastbiler på synderlisten.

 

- Der er vigtigt at få hævet kontroltrykket på de danske veje. Opgaverne har primært administrativ karakter, som vi mener vil passe bedre ind under en styrelse som Færdselsstyrelsen end i en politiorganisation, som har et helt andet fokus, siger erhvervspolitisk chef i DTL, Ove Holm.

Frigør politi-ressourcer

I februar genfremsatte DTL sammen med en række branche- og erhvervsorganisationer et forslag om at overflytte en række ressort­områder fra justitsministeren til transport­ministeren. Flytningen af vejsidekontrollen til Færdselsstyrelsen er en hjørnesten i forslaget, som begrundes med, at det vil frigøre ressourcer fra politiet og sikre en "målrettet helhedsorienteret kontrol af erhvervstransporten ved vejsiden", som det hedder i forslaget.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk