Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DTL: Staten har Postnord-ansvar

Søgeord:

15. november 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

454 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Må sikre sig, at Kurt Beier-tilstande undgås, siger Erik Østergaard.

 

DTL mener, at den danske befolkning kan kræve fra staten, at den sikrer sig, at den statsejede koncern sikrer sig mod at underbetale chauffører og indkvartere dem under kummerlige forhold.

 

Kommentaren kommer efter skandalen hos Kurt Beier transport, hvor transportminister Ole Birk Olesen i Folketingets Transportudvalg har måttet svare på spørgsmål om status på de chauffører, der kører for Postnord.

 

- Jeg synes, at det er på sin plads, at staten som medejer af Postnord gør mere ud af at sikre sig, at vi ikke ser tilstande på linje med dem, der er afdækket med Kurt Beier sagen. Det gælder både sikring mod betydelig underaflønning såvel som kummerlige levevilkår uden hvilemuligheder, lyder det fra Erik Østergaard, administrerende direktør i DTL, der fortsætter:

- Her er der tale en statsligt ejet koncern, der lige har stået med “hatten i hånden” og fået 1,5 mia. kr. i statstilskud. Jeg synes godt, at man som minimum kan kræve en garanti fra ministeren om, at alle chaufførernes løn- og arbejdsforhold er på danske eller svenske vilkår og således ikke konkurrenceforvridende i forhold til det øvrige stykgodsmarked. Vi har lige med Kurt Beier sagen set, hvordan transportkøberes Code of Conduct ikke er det papir værd, det er skrevet på – og som kræver, at man sætter sin transportleverandør under administration. Staten ejer 40 procent af posten, så deri ligger også en forpligtelse, siger han. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk