Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DTL til regeringen: Tag trængslen alvorligt

Søgeord:

26. juni 2020  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

254 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Brancheorganisationen mener, regeringen skal stoppe mummespillet om infrastrukturen.

 

Den seneste store plan for dansk infrastruktur har overskredet sidste salgsdato, og derfor har det været en af den socialdemokratiske regeringens vigtigste opgaver at finde flertal for en infrastrukturplan frem mod 2030, hvilket den nytiltrådte transportminister Benny Engelbrecht også fortalte til Transport Tidende kort efter tiltrædelsen.

 

Men som de politiske vindere af ”Danmarks første klimavalg” har regeringen aldrig lagt skjul på, at alle initiativer skal gås igennem med den grønne tættekam – og at klimaet står højere på dagsordenen end noget andet. Desuden har regeringen de seneste fire måneder skullet håndtere en sundhedskrise af hidtil usete dimensioner. Derfor har infrastrukturplanen været skubbet bag i køen.

 

Men trængslen stopper ikke af den grund, og hos DTL Danske Vognmænd har brancheorganisationens administrerende direktør efterhånden mistet tålmodigheden med regeringen, som han mener holder vejentreprenører og vejbrugere som gidsler.

- Jeg opfordrer regeringen til at stoppe mummespillet om infrastrukturen og se på, hvilken virkelighed vi befinder os i. Før coronakrisen meddelte transportministeren, at en aftale om infrastrukturen tidligst kunne komme på plads, når forårets forhandlinger om klimahandlingsplaner var slut. Ministeren henviste til, at det afhænger meget af de politiske håndtag og initiativer, der bliver taget i en klimahandlingsplan. Nu er klimaplanerne så fremskredne, at jeg ikke mener, at begrundelsen holder længere, siger Erik Østergaard og fortsætter:

 

- Vi kan ikke blive ved med at skyde til hjørne. Nu ser det ud til at infrastrukturforhandlingerne først kommer til at finde sted i efteråret. Tiden løber, trængslen stiger og det samfundsmæssige tidstab er nu oppe på mere end 25 mia. kr. årligt. Der spildes nemlig hundredtusindvis af timer hver eneste dag med at sidde i kø på de danske veje, med udsigt til en stigning i trængslen på vejene på 66 procent frem mod 2030, lyder det fra DTL-direktøren.

Erik Østergaard peger også på hensynet til samfundsøkonomien, som vil nyde godt af, at der iværksættes vedligeholdelses- og anlægsprojekter. Især de ”spadeklare” projekter i en tid, hvor der er stort behov for at få gang i væksten.

 

- Vognmændene har under coronakrisen slidt og slæbt på de danske veje for at holde samfundet i gang. Og nu, hvor trafikudviklingen atter accelererer, må vi konstatere, at der mere end nogensinde er brug for udvidelser og nyanlæg på kritiske lokationer. For slet ikke at tale om de løbende vedligeholdelsesarbejder på vejnettet. Vognmændene kører for entreprenørerne, men på grund af corona har der ikke været mange udbud på vejområdet i første halvår 2020. Virksomhedernes pipelines begynder at tørre ud til efteråret. Det rammer dobbelt – både vejentreprenørerne og de vognmænd, der kører for dem, siger Erik Østergaard.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk