Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

E20: Tredje spor gavner sammenhængskraften

Søgeord:

5. december 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

403 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Nyt spor sparer 152.000 rejsetimer årligt, lyder det fra Vejdirektoratet.

 

Det tredje spor på Fynske Motorvej sparer trafikanterne for 152.000 rejsetimer hvert år.

 

Det viser nye beregninger fra Vejdirektoratet, der tilføjer, at udvidelsen af Fynske Motorvej mellem Middelfart og Nr. Aaby betyder, at trafikanterne kommer væsentligt hurtigere frem på motorvejen.

 

Fynske Motorvej har været belastet af tæt trafik og kø i mange år, men siden det tredje spor mellem Middelfart og Nr. Aaby blev taget i brug i 2014, har det mindsket trængslen på strækningen markant.

 

Besparelserne i rejsetid er så meget desto mere markante, når man tager i betragtning, at mængden af trafik på Fynske Motorvej generelt er steget med 25 procent siden 2010. Uden det tredje spor ville situationen have set markant værre ud i dag end før udvidelsen.

- Efter at have været belastet af tæt trafik gennem en årrække er det en fornøjelse at se, at det er blevet både nemmere og mere sikkert at komme frem på Fynske Motorvej efter udvidelsen med et tredje spor. Vejdirektoratets analyse bekræfter derfor projektets store betydning - ikke alene for Fynboerne, men også for de mange trafikanter, der rejser mellem Vest- og Østdanmark. Jeg er opmærksom på, at rigtig mange projekter rundt omkring i landet kalder på lignende investeringer, og de nye beregninger understreger vigtigheden ved en bred infrastrukturaftale. I den forbindelse er det vigtigt at huske på, at der med den stigende trafik på vejene følger også mere vejstøj, som generer naboerne, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Hastigheden er steget markant

På strækningen er hastigheden i gennemsnit steget med cirka 12 km/t i østgående retning i eftermiddagsmyldretiden. I vestgående retning er hastigheden også steget. Her med 11 – 36 km/t i morgenmyldretiden. Desuden er hastigheden over Lillebæltsbroen steget, fordi trafikanterne ikke holder i kø ved Nr. Aaby.

 

- Tidligere kunne trafikanterne ofte ikke køre stærkere end 80 til 90 km/t på motorvejen. Efter udvidelsen er hastigheden steget markant som følge af det tredje spor, og trafikanterne sparer samlet set 152.000 rejsetimer hvert år, siger afdelingsleder Andreas Egense. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk