Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Efter brexit: Husk det grønne kort

Søgeord:

13. januar 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1107 gange

Læses i øjeblikket af:

1

FDIM anbefaler, at chauffører husker forsikringskortet ved kørsel til Storbritannien.

 

Efter at Storbritannien nu har forladt EU, anbefaler DFIM – Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring, at man som bilist og lastbilchauffør medbringer det grønne kort ved kørsel i Storbritannien.

 

Man kan også medbringe gyldig police eller forsikringsaftale, men det grønne kort er internationalt og anerkendes på en række hovedsprog, lyder det fra FDIM.

 

Grønkortordningen omfatter i dag 48 lande inklusive Storbritannien, der fortsætter som medlem efter 1. januar 2021. I Danmark administreres ordningen af DFIM – Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring.

 

Fordi Storbritannien ikke er en del af EU, kan DFIM ikke længere hjælpe skadelidte blandt danske bilister og chauffører ved trafikuheld i Storbritannien med at fremsætte krav om erstatning over for en modpart. Denne beskyttelse begrænses, og den skadelidte må derfor selv anmelde skaden hos modpartens britiske forsikringsselskab og sikre sig erstatning.

Man kan rekvirere det grønne kort ved at kontakte sit forsikringsselskab eller eventuelt bestille det direkte via selskabets hjemmeside, lyder det fra DFIM. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk