Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

EL: Mistillid til Engelbrecht som minister

Søgeord:

3. februar 2022  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

172 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Dagens samråd om manglende CO2-data kan betyde transportministerens afgang.

 

Sagen om de manglende udleveringer af klimatal for en række af fremtidens infrastrukturprojekter får nu Enhedslisten til at udtrykke mistillid til transportminister Benny Engelbrecht.

 

Det siger partiets ordfører, Mai Villadsen, i umiddelbar forlængelse af dagens samråd i Transportudvalget, hvor ministeren ifølge flere partier ikke havde held med at give medlemmerne en ordentlig forklaring på, hvorfor CO2-beregningerne ikke blev forelagt forligspartierne, da den 160 mia. kr. store aftale infrastruktur blev indgået sommeren sidste år.

 

- Konklusionen er klar. Vi har ikke længere tillid til Benny Engelbrecht som transportminister. Det er vores helt klare vurdering, at ministeren har tilbageholdt tallene for Folketinget, siger Mai Villadsen på et møde med pressen torsdag eftermiddag.

 

- Vi kommer til at fremlægge et mistillidsvotum, hvis han ikke går af. Så må de andre partier vurdere, hvad de vil gøre, fortsætter hun.

Spørgsmålet til 160 mia. kr. er nu, om Enhedslistens mistillid til ministeren betyder hans afgang fra posten. Tegner der sig et flertal mod Benny Engelbrecht, kan han blive nødt til at trække sig.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk