Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Enklere regler, ja tak

Søgeord:

27. november 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

522 gange

Læses i øjeblikket af:

0

ITD vil være med til at skabe enklere regler for vejgodstransporten.

 

Erhvervsminister Simon Kollerup satte forleden de sidste navne på listen over deltagere i Erhvervslivets EU- og regelforum, som dermed er klar til at trække i arbejdstøjet. ITD hilser det nye forum velkommen, og brancheforeningen vil gerne være en aktiv medspiller og sørge for, at der også bliver set på forhold i vejgodstransporten.

 

Regeringen besluttede i september måned at nedsætte Erhvervslivets EU- og regelforum som afløsning for Virksomhedsforum og Implementeringsrådet. Det nye forum skal arbejde for at sikre både enkle og overskuelige regler i dansk lovgivning og danske interesser, når EU-regler bliver til, og når de skal implementeres.

 

- I ITD er vi meget glade for, at regeringen har besluttet at videreføre arbejdet fra Virksomhedsforum og Implementeringsrådet i det nye forum. Det er helt afgørende at fastholde et højt fokus på at sikre gode vækst- og rammebetingelser for danske virksomheder, så de kan klare sig i den stadig stigende internationale konkurrence, siger administrerende direktør i ITD, Carina Christensen.

Kom i arbejdstøjet

Et af de temaer, som det nye forum skal se på, er, hvordan man skaber lovgivning, som er tilpasningsdygtig over for nye teknologiske løsninger og forretningsmodeller.

 

- Der lyder en klar opfordring til det nye forum om hurtigt at trække i arbejdstøjet og komme i gang med arbejdet. Og når vi sender et sådant ønske afsted, så er ITD naturligvis klar til at være en aktiv medspiller i arbejdet for at sørge for, at man husker vejgodstransportens forhold, siger Carina Christensen.

 

- Vejgodstransporterhvervet står over for gennemgribende forandringer de kommende år. Selvkørende teknologier og helt nye digitale forretningsmodeller vil stille meget store krav til transportvirksomheder, som skal kunne omstille sig til en ny virkelighed. Skal den opgave lykkes, kræver det, at de lovgivningsmæssige rammer er på plads. Og tiden er knap – selvom mange nye teknologier i dag lyder som fjerne fremtidsscenarier, men de vil ramme os hurtigere, end vi regner med, siger hun.

Erhvervslivets EU- og regelforum mødes første gang den 19. december 2019.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk