Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

EU: Grøn eurovignet

Søgeord:

21. juli 2020  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

1182 gange

Læses i øjeblikket af:

1

NLA: Tysk transportminister vil bruge eurovignetordningen til at fremme CO-neutral vejgodstransport.

 

Europaparlamentets udvalg for transport og turisme (TRAN) mødte 13. juli den tyske transportminister Andreas Scheuer for at drøfte prioriteringerne for det tyske EU-formandskab. 

Andreas Scheuer fremhævede på mødet behovet for at se på transport og systemiske løsninger i et europæisk perspektiv i forhold til den kommende reduktion af CO2-udledningen fra transportsektoren. 

 

Det skriver Nordic Logistics Association (NLA) i sin ugenlige pressebriefing fra Bruxelles.

 

Andreas Scheuer sagde på mødet, at han ønsker at øge anstrengelser i forhandlingerne om Eurovignette-direktivet med henblik på at nå til en aftale i Rådet om, ”de bedste incitamenter er forureneren betaler-princippet”.

 

- Selvfølgelig skal vi overveje alternative brændstoffer og andre klimavenlige tiltag, sagde Scheuer, der samtidig fremhævede at netop afgifter vil blive et vigtigt værktøj i den grønne omstilling af transportsektoren.

Her bruge Andreas Scheuer den tyske lastbil-maut som et eksempel.

- Kilometerafgiften på lastbiler afhænger af, hvor meget køretøjet forurener - det vil sige, at køretøjer med elektrisk drivlinje slet ikke betaler vejafgift. Det vil jeg implementere i Eurovignetten, sagde transportministeren.

 

Han talte for, at alle køretøjer i fremtiden vil blive beskattet i forhold til deres CO-aftryk.

 

EU’s medlemsstater skal drøfte Eurovignette-direktivet på et ministermøde den 28. september, og det forventes, at det tyske EU-formandskab her vil forberede fundamentet for et muligt kompromis på forhånd. Hvis Rådet formår at nå en fælles holdning, er det næste skridt at indlede trilogforhandlingerne med Europa-Parlamentet.

Mobilitetspakken

Under TRAN-udvalgsmødet rejste den svenske socialdemokratiske MEP Johan Danielsson (S&D) arbejdsvilkår i transportsektoren og betydningen af ​​håndhævelse af mobilitetspakken. 

 

Nogle af de østeuropæiske parlamentsmedlemmer, der er arge modstandere af mobilitetspakken, argumenterede for, at håndhævelsen af ​​de nye regler skulle standses på grund af Covid-19-pandemien.

 

Minister Scheuer svarede her, at Tyskland fuldt ud bakker op om mobilitetspakken, der netop er blevet endeligt vedtaget.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com