Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ekstra elastik i førerbeviser på vej fra EU

Søgeord:

1. februar 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1073 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Europaparlamentets transportudvalg orienteret om forlængelse af førerbeviser og certifikater.

 

Europaparlamentets transportudvalg (TRAN) blev forleden orienteret om EU-Kommissionens såkaldte Omnibus II Forordning, der ligger op til yderligere forlængelse af førerbeviser og andre transportrelaterede certifikater, der ellers ville være udløbet.

 

- Den 25. januar mødtes medlemmer af Europa-Parlamentets transportudvalg (TRAN) med Maja Bakran Marcich, vicegeneraldirektør for mobilitet og transport og drøftede Kommissionens seneste forslag til midlertidige foranstaltninger vedrørende gyldigheden af certifikater og licenser.

 

Forslaget blev udsendt i sidste uge som reaktion på de ekstraordinære omstændigheder skabt af den igangværende Covid-19-krise. Kommissionen forklarede, at forslaget sigter mod at give transportoperatører kontinuitet og retssikkerhed, samtidig med at sikkerheden sikres.

 

Det skriver NLA i en orientering.

 

Kommissionen foreslår nu, at certifikater og licenser, der ellers ville være udløbet mellem 1. september 2020 og 30. april 2021, i stedet forbliver gyldige i en ny forlængelsesperiode på 7 måneder.

MEP'er hilste forslaget velkommen på et tidspunkt, hvor fornyelse af certifikater og licenser kan være vanskeligt for transportvirksomheder.

 

I betragtning af det hastende spørgsmål opfordrede Kommissionen MEP'erne til at afslutte arbejdet med sagen så hurtigt som muligt. Dette blev støttet over hele linjen af MEP'er, der tog ordet i TRAN-udvalget. Det forventes, at Rådet og Parlamentet vil vedtage forslaget i en hasteprocedure, eventuelt allerede på et rådsmøde, der er planlagt til 3. februar efterfulgt af et parlamentarisk plenarmøde den 8. februar.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk