Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

EU-krav: Turbo på TEN-T netværket

Søgeord:

21. januar 2021  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

1425 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ifølge Europa-Parlamentet skal transportnetværket stå færdigt i 2030.

 

Det transeuropæiske netværk (TEN-T) skal stå færdigt i 2030.

 

Således lyder nu kravet fra Europa-Parlamentet, der i går onsdag aften med stort flertal vedtog en betænkning, der opfordrer EU-Kommissionen og medlemslandene til at færdiggøre hovednettet i TEN-T senest i 2030. Det skal lægge pres på aktørerne forud for en kommende revision af forordningen.

 

- God infrastruktur er afgørende for, at passagerer og gods kan komme hurtigt frem, og investeringer i gode forbindelser er med til at fremme den grønne omstilling, lyder det fra Marianne Vind (S), der er medlem af Transportudvalget i Europa-Parlamentet.

 

- Derfor skal vi have EU-Kommissionen og medlemslandene op i tempo, så hovednettet i TEN-T kan stå færdigt i 2030.

TEN-T består af ni transportkorridorer, der skal skabe et sammenhængende europæisk netværk af jernbanelinjer og -terminaler, veje, indre vandveje, skibsruter, havne og lufthavne. Arbejdet med at lukke huller i infrastrukturen, fjerne flaskehalse og sikre gnidningsfri mobilitet på tværs af grænser har stået på i mange år, men nu vil Europa-Parlamentet altså have processen op i tempo.

 

Derudover kræver Europa-Parlamentet også, at bæredygtighed og klimavenlige løsninger får mere plads, når TEN-T-forordningen skal revideres.

 

- Med kloge investeringer kan vi bruge TEN-T til at reducere transportsektorens udledninger af drivhusgasser, fortæller Marianne Vind og fortsætter:

 

- Vi skal opstille ladestandere langs motorvejene, opgradere jernbanerne og understøtte anvendelsen af alternative brændstoffer i blandt andet skibsfarten for at fremme en grønnere transportsektor.

I det videre arbejde med TEN-T vil Marianne Vind desuden arbejde for at få koblet Ystad Havn op på den baltisk-adriatiske transportkorridor:

 

- Det vil binde hele Skandinavien langt bedre sammen med Baltikum og Østeuropa, og det vil åbne dørene for mere handel, turisme og vækst i hele regionen, siger Marianne Vind.

 

Betænkningen blev vedtaget af Europa-Parlamentet med 657 stemmer for og 8 imod. 25 afstod fra at stemme.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com