Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

EU-lande enige om stor klimapakke

Søgeord:

1. juli 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

423 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Stort set hele Fit For 55 pakken forhandlet på plads.

 

EU’s klimaministre er blevet enige om en omfattende lovgivningspakke på klimaområdet. Pakken skal sikre, at EU indfrier målet om mindst 55 procent reduktion af hele EU’s drivhusgasudslip i 2030. Fem centrale klimaaftaler er indgået på områder, der fremadrettet vil få stor betydning for reduktionen af EU’s udledninger.

 

Dermed er nærmest hele Fit For 55-lovpakken forhandlet på plads i Rådet, som skal sikre, at EU kan opfylde sit klimamål om 55 pct. reduktion i 2030.

 

Klimaministrene er blandt andet enige om at stoppe for salg af nye fossile biler og varevogne i 2035, at etablere et nyt kvotehandelssystem for vejtransport og opvarmning af bygninger og at fjerne gratiskvoter til luftfarten inden for EU.

- Efter årelange og hårde forhandlinger, hvor Danmark først har kæmpet for et ambitiøst udspil og siden for at fastholde og øge ambitionerne, kan vi fra dansk side være glade og stolte over de aftaler, vi har indgået i dag. Det er et stort skridt for Europas grønne omstilling og for uafhængighed af Rusland, som havde været utænkeligt for bare få år siden. Med de seneste dages aftaler sikrer vi nu, at EU lever op EU’s klimamål på mindst 55 procent reduktion i 2030. Selvom det er positivt, at det lykkedes at nå et resultat, vil vi fortsætte kampen for endnu højere ambitioner i den næste fase, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk