Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

EU-politiker positiv

Søgeord:

28. februar 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

222 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Ønsket om en kombiterminal ved Køge fik positiv modtagelse.

 

En  kombiterminal i Køge, hvor gods fra tog og skib kan omlastes til lastbil, står højt på ønskelisten hos Køge-borgmester Marie Stærke (S). 

 

Efter at have fået syn for sagen hos Scandinavian Transport Center, stiller medlem af Europa-Parlamentet Marianne Vind  (S) sig positiv over for sagen.

 

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Europa-parlementsmedlemmet. 

 

EU-Kommissionen har i deres klimaplan Green Deal lagt op til, at mere gods skal flyttes fra lastbiler til tog og skib. En kombiterminal i Køge kunne være med til at indfri den målsætning, mener Marie Stærke, som er borgmester i Køge Kommune.

 

- Vores  geografiske placering og lette adgang til både havn, jernbaner og motorvejsnet gør Køge Kommune til den oplagte placering for en kombiterminal, forklarer hun og fortsætter:

 

- Med en kombiterminal kan virksomhederne fragte deres gods med tog og skib det første

 langt stykke vej, og så kan det omlastes og fragtes den sidste del af rejsen i lastbil. Det er godt for klimaet.

Perspektiver

Derfor  havde borgmesteren inviteret Marianne Vind (S), som er medlem af Europa-Parlamentet, forbi til en snak hos Scandinavian Transport Center om perspektiverne i en kombiterminal.

 

- Jeg synes, der er masser af fordele ved en kombiterminal. Vi er nødt til at gøre transportsektoren grønnere, og her kan sådan en terminal bidrage til at få flyttet mere trafik fra lastbil til tog og skib. Det vil bidrage til at nedbringe udledningen af drivhusgasser,  og så burde det også kunne lette trængslen på motorvejen en del, fortæller Marianne Vind.

 

Kombiterminalen  har længe været et lokalt ønske, og i 2018 viste en  analyse fra Københavns Speditørforening også, at det  er en god samfundsøkonomisk investering.

- Det er jo en sag, som er i tråd med de grønne prioriteter i EU, og som også kan bidrage til at binde både Danmark og Sverige tættere sammen med resten af Europa, så jeg tager helt sikkert ønsket med videre i mit arbejde i Europa-Parlamentet, lyder det fra Marianne

 Vind.

 

Marianne  Vind er medlem af Europa-Parlamentets transportudvalg, som bl.a. arbejder med at sikre mobilitet på tværs af EU-lande.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk