Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

EU skal kulegrave dyretransporter

Søgeord:

23. juni 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

454 gange

Læses i øjeblikket af:

1

”Stor sejr”, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse.

 

Med et overvældende flertal har Europa-Parlamentet besluttet at nedsætte et særligt undersøgelsesudvalg, der skal undersøge den europæiske transport af dyr. En vigtig milepæl, vurderer Dyrenes Beskyttelse.

 

- Vi er rigtigt glade for udfaldet i dag. Transport af dyr på kryds og tværs af landegrænser er elendig dyrevelfærd, og det halter med både at få opdateret lovgivningen, at få kontrolleret at reglerne overholdes, og at få sanktioneret dem, som ikke kan finde ud af at overholde de ret basale regler, der er på området. Det kan kun gå for langsomt med at rydde op, og med dagens beslutning i parlamentet lover det godt for fremtiden, siger Britta Riis, direktør for Dyrenes Beskyttelse og formand for Eurogroup for Animals, en international sammenslutning af 70 dyrevelfærdsorganisationer.

Det undersøgende udvalg har bemyndigelse til at indkalde vidner og eksperter samt bede om dokumenter fra nationale og europæiske myndigheder. EU-lande, der nægter at samarbejde med udvalget, risikerer at stå over for en traktatbrudsprocedure, som kan resultere i sanktioner.

 

- Det er kun sket få gange i Europa-Parlamentets historie, at man har nedsat sådan et magtfuldt udvalg. Derfor er det en stor sejr og en vigtig milepæl for dyrevelfærden. Det her særlige udvalg har ret brede beføjelser til at kulegrave et politikområde, hvor man mistænker en betydelig grad af overtrædelser, fejl eller forsømmelse i forhold til EU-lovgivningen. Tidligere har lignende udvalg haft stor betydning, for eksempel da Europa-Parlamentets særlige skatteudvalg kulegravede sagen om Panama Papers, siger Britta Riis.

Sagen er blevet taget op til afstemning i Europa-Parlamentet efter, at 183 parlamentarikere i februar skrev under på, at de europæiske dyretransporter skal kulegraves. I spidsen for underskriftsindsamlingen stod blandt andet den danske europaparlamentariker og næstformand for dyrevelfærdsudvalget, Niels Fuglsang (S). /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com