Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Euro5-lastvogne fortsætter i miljøzoner

Søgeord:

17. januar 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1475 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Glæde i DTL: Omdiskuteret datoregel droppet.

 

Efter lang tids pres fra branchen – herunder ikke mindst DTL – Danske Vognmænd – lægger miljøminister Lea Wermelin (S) nu op til at droppe planerne om, at Euro5-biler indregistreret før 1. oktober 2009 ikke må i miljøzonerne.

 

Miljøminister Lea Wermelin (S) lægger nu op til, at Euro5-biler uanset registreringsdato alligevel får lov til at køre ind i miljøzonerne i de store byer, når de skærpede miljøzoneregler træder i kraft den 1. juli. 

Det fremgår af det lovforslag om digital håndhævelse af miljøzoner, som ministeriet lige har sendt i høring.

Tak for det

Oprindeligt var det meningen, at bilens registreringsdato og ikke dens miljønorm, skulle være afgørende for, om den skulle have lov til at køre ind i miljøzonerne eller ej. Det fik mange vognmænd til at frygte for deres økonomi. Men det er altså nu droppet.

 

- Det er meget tilfredsstillende, at ministeren har hørt på os og droppet de absurde planer om at bruge dato frem for Euro-norm, når det skal afgøres, hvilke biler, der må køre ind i miljøzonerne, siger adm. direktør Erik Østergaard.

 

-  Indkørsel til miljøzonerne bør naturligvis afhænge af bilernes forureningsgrad og ikke af, hvornår de tilfældigvis er indregistreret. Så det er rigtig godt nyt, at ministeren har lyttet til vores saglige argumenter ikke mindst for de mange vognmænd, der opererer med specialkøretøjer, som ikke bare kan forrentes over ti år. Det er også godt nyt for dem, der tilbage før oktober 2009 udviste rettidig omhu og købte Euro-5 biler ind med tanke på miljøet for så at få stillet i udsigt, at de biler ikke længere må køre i miljøzonerne. Det må de så alligevel og tak for det, siger direktøren.

Miljøzonereglerne omfatter de fem største byer i Danmark København, Frederiksberg, Aarhus, Odense og Aalborg.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com