Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Europæiske havne: Hold gang i vareflowet

Søgeord:

26. marts 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

378 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Coronavirus må ikke forhindre godstransport, lyder det.

 

Brancheorganisationen for de europæiske havne, ESPO – European Sea Ports Organization, opfordrer EU og medlemslandene til at holde gang i vareflowet under coronakrisen.

 

- Disse er ekstraordinære og udfordrende tider for alle, og det er essentielt, at forsyningskæder, der bringer vigtigt gods og materialer til og gennem Europa, kan fortsætte uhindret i videst mulige omfang. Europas havne er engageret i at fortsætte understøttelsen af transporten af vigtigt gods sammen med alle andre godsoperatører inden for shipping, distribution og transport, siger Eamonn O’Reilly, bestyrelsesformand i ESPO.

 

- 90 procent af handlen med tredjeverdenslande og mere end en tredjedel af intern handel går gennem europæiske havne. I nødsituationer spiller havne en vigtig rolle i at forsyne borgere, sundhedsmyndigheder og erhverv med det gods og materialer, der er brug for. Europas havne tager dette ansvar meget alvorligt. De stoler på, at EU og medlemslandene understøtter dem i at udføre denne rolle, siger Isabelle Ryckbost, generalsekretær i ESPO. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk