Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Finansministeren: Endeligt coronapas klar i maj

Søgeord:

4. marts 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

196 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Dansk Industri udtrykker tilfredshed med, der kommer fart i processen.

 

Alle kan nu hente og printe et personligt coronapas, og den endelige løsning vil være klar til maj, lover finansminister Nicolai Wammen.

 

Det hilses velkommen i Dansk Industri, der længe har efterlyst et såkaldt coronapas, som dokumenterer at personen er vaccineret og derfor får lettere ved at rejse over landegrænser.

 

”Første fase af coronapas lanceret.”

Sådan lyder overskriften på en nyhed fra Digitaliseringsstyrelsen. Den fortæller, at borgere nu kan se og printe et personligt coronapas på sundhed.dk. Fra midten af marts lanceres løsningen også i MinSundhed-app’en.

 

Dansk Industri (DI) har siden efteråret talt varmt for et digitalt coronapas. I februar meldte den fungerende finansminister Morten Bødskov (S) sammen med DI ud, at det var på vej. Og i dag har finansminister Nicolai Wammen (S) fortalt, at den endelige løsning ligger klar til maj.

 

Hastighed er afgørende

Hos Dansk Industri er administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen glad for finansministerens udmelding, for det er vigtigt, at der er fart i processen.

 

- Vi skal tilbage til et liv og et samfund, hvor det er muligt at gå til koncert, i byen, i biografen og på festival. Vi skal have en reel genåbning af Danmark og verden, og vi skal benytte de værktøjer, der kan hjælpe til denne genåbning. Et coronapas, der indeholder oplysninger om både test, vaccine og immunitet, er et vigtigt værktøj til denne genåbning, siger Lars Sandahl Sørensen.

 

Dokumentation af test bliver allerede brugt som adgangsgivende værktøj både i forbindelse med rejser og i stigende grad i forbindelse med aktiviteter herhjemme.

- Men det skal gøres på en sikker måde, og derfor skal vi have det digitale coronapas, siger Lars Sandahl Sørensen.

 

Han mener, at coronapasset er et vigtigt bidrag i forhold til genåbningen af Danmark såvel som internationalt.

 

- Det kan bidrage til en tryg genåbning af landegrænserne og få virksomhedernes internationale aktiviteter og turismen tilbage på sporet. Også derfor bør passet indføres hurtigst muligt, siger Lars Sandahl Sørensen.

 

EU-Kommissionen forbereder også lovudspil om corona-vaccinepas i marts. Det oplyste kommissionsformand Ursula von der Leyen mandag.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk