Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Firdobling: Toldere ser tusindvis af kopivarer

Søgeord:

11. november 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

222 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Antallet af sager med kopivarer firdoblet på fem år.

På Toldstyrelsens kontrolenheder rundt om i Danmark finder toldere i stigende grad kopivarer i pakker sendt fra hele verden.

 

I pakkerne gemmer der sig alt fra falske ure, kopier af mærkevaretøj til kosmetik og tilbehør til mobiltelefoner. Siden 2015 er antallet af sager med kopivarer firdoblet fra ca. 1.500 sager i 2015 til over 7.400 i 2019.

 

- De seneste fem år har vi oplevet en markant stigning i sager med kopivarer købt på nettet. Kopivarer kan være ulovlige og sundhedsfarlige for forbrugerne, og kopierne skaber konkurrenceforvridning for danske virksomheder. I Toldstyrelsen har vi derfor fokus på kontrolindsatsen, men også i vejledningen til forbrugerne, siger Henrik Pagh Kold, kontorchef i Toldstyrelsen.

Også erhvervsmæssig import

Kopivarer finder ofte vej til Danmark via enten privates internethandel eller i større partier, der kommer ind med den erhvervsmæssige import, til salg på f.eks. markeder.

 

På hjemmesiden jegvælgerægte.dk kan borgere få gode råd til, hvordan man styrer uden om kopivarer, spotter en ulovlig hjemmeside – og hvad man skal gøre, hvis man alligevel har købt en kopivare.

 

- I Toldstyrelsen er vi altid klar til at hjælpe borgere i forhold til konsekvenserne af at købe kopivarer på nettet eller på rejsen. Desuden opfordrer vi altid til, at man tjekker reglerne på hjemmesiden jegvælgerægte.dk, siger Henrik Pagh Kold.

 

Tjekliste til at undgå kopivarer på nettet

 

Er der sprogfejl og skæve priser?

Er prisen mistænkelig lav?

Er webshoppens kontaktoplysninger mangelfulde eller falske? Tjek også "Om os"-siden.

Er webadressen mærkelig?

Er betalingsmulighederne mistænkelige?

Betal altid med kort, så du kan benytte indsigelsesordningen! Kontakt din bank.

Kilde: jegvælgerægte.dk

 

Bag hjemmesiden jegvælgerægte.dk står Ministeriernes netværk mod IPR-krænkelser bestående af: Patent- og Varemærkestyrelsen, Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, Toldstyrelsen, Kulturministeriet, Rigspolitiet, Lægemiddelstyrelsen, Fødevarestyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen/ Forbruger Europa, Erhvervsstyrelsen, Eksportrådet og Landbrugsstyrelsen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk

Ret cookie-samtykke