Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Flere i arbejde

Søgeord:

23. november 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

210 gange

Læses i øjeblikket af:

0

DI: Ny jobrekord trods alvorlig mangel på medarbejdere.

 

Beskæftigelsen er steget otte måneder i træk. Men væksten kunne være endnu højere, hvis virksomhederne kunne skaffe de nødvendige medarbejdere.

 

Det mener Dansk Industri (DI).

 

Der kom 13.000 flere personer i job fra august til september. Beskæftigelsen er nu steget otte måneder i træk, og der er samlet set 81.000 flere personer i job end før coronakrisen, viser tal fra Danmarks Statistik.

 

- Det er en fantastisk succeshistorie, at virksomhederne måned efter måned ansætter flere medarbejdere. Der er fremgang over hele linjen. Selv mange af de brancher, som var mest pressede under coronakrisen, har efterhånden vundet de tabte job tilbage, siger Steen Nielsen, arbejdsmarkedschef i Dansk Industri.

Mangler hænder

- Væksten kunne blive endnu højere, hvis virksomhederne kunne skaffe de nødvendige medarbejdere. Derfor er der brug for politisk handling til at skaffe flere medarbejdere. For eksempel ved at gøre det mere attraktivt for seniorerne at forblive i arbejde, ved at tilskynde flere indvandrere til at tage et job eller ved at give virksomhederne mulighed for at tiltrække flere udenlandske medarbejdere, siger Steen Nielsen.

 

En af de sektorer, der oplever alvorlig mangel på arbejdskraft er godstransport og logistik.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk