Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Flere sikre p-pladser kan være på vej i EU

Søgeord:

28. september 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

172 gange

Læses i øjeblikket af:

0

100 mio. euro til forbedring af forholdene i europæisk vejgodstransport.

 

IRU, den international vejtransportorganisation, og ETF, Europe’s Transport Workers’ Federation, hilser det velkomment, at Europa-Kommissionen efterspørger forslag til at få adgang til 100 mio. euro i CEF-finansiering til forbedring af netværket af sikre lastbilparkeringsområder (SSTPA'er) på tværs af EU.

 

Med 300.000 lastbilparkeringspladser til rådighed for nuværende i EU er der ifølge IRU en mangel på 100.000 pladser for at imødekomme den samlede efterspørgsel. Kun 7.000 - eller mindre end 3 procent af de eksisterende parkeringspladser i EU - er i certificerede sikre områder, fremgår det af en skriftlig meddelelse.

 

Som arbejdsmarkedets parter i vejtransport i EU har IRU og ETF opfordret til yderligere støtte til at forbedre forholdene i sektoren og værdsætter, at EU har hørt og handlet efter deres fælles opfordring. Investeringsprioriteterne omfatter udvikling og etablering af nye SSTPA'er efter cirka hver 100 km langs TEN-T-vejnetværket og opgraderinger af sikkerhed og tjenester i eksisterende rastepladser i overensstemmelse med den EU-finansierede undersøgelse af EU-parkeringsstandarder, som IRU deltog i, lyder det fra Raluca Marian, IRU’s direktør for EU Advocacy:

- Denne nye dedikerede EU-finansiering til SSTPA'er er fremragende nyheder for den kommercielle vejtransportindustri. Vi ser frem til en maksimal implementering af nye parkeringsprojekter og opfordrer medlemsstaterne til at arbejde tæt sammen med interesserede parter for at ansøge om EU's indkaldelse af forslag. Denne mulighed kan gøre en kæmpe forskel for chauffører og operatører i de kommende år, siger Raluca Marian.

 

Cristina Tilling, ETF’s chef for landtransport:

 

- Tilstrækkelige sikre parkeringsområder udstyret med passende faciliteter vil helt sikkert være et skridt i retning af forbedring af førerforholdene i vejsektoren, så vi kan kun byde dette initiativ velkommen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk