Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Flere virksomheder skal være grønne og digitale

Søgeord:

30. september 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

151 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Nyt program skal hjælpe SMV’er ombord i den digitale omstilling.

 

I en ny publikation fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse står det klart, at SMV’erne (Små og Mellemstore Virksomheder, red.) har brug for at igangsætte flere grønne og digitale investeringer, som på sigt kan sikre produktivitet og konkurrenceevne.

 

Analysen viser blandt andet, at 27 procent af SMV’erne i virksomhedspanelet angiver, at de mangler digitale kompetencer for at kunne arbejde med digitalisering, ligesom 13 procent mangler viden og rådgivning om mulighederne ved digitalisering.

 

Analysen viser også, at Danmark ligger under sammenlignelige lande, når det drejer sig om udbredelsen af avancerede digitale teknologier som eksempelvis kunstig intelligens og Big Data. Og det er især de mindste virksomheder, der halter efter på det punkt.

 

Derfor skal et nyt, stort virksomhedsprogram til 600 mio. kr. hjælpe med, at SMV’er hopper om bord i den digitale omstilling. Den digitale omstilling frigør hænder, så produktiviteten øges, skaber arbejdspladser og dermed vækst, lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup:

- SMV’er er rygraden i dansk erhvervsliv. Derfor er det også helt centralt, at vi sørger for, at de kan nå deres fulde vækstpotentiale og holder fast i deres konkurrenceevne. I regeringen har vi helt konkret foreslået en række initiativer, som netop skal gøre det nemmere at være virksomhed i Danmark. Et vigtigt greb i værktøjskassen er den digitale omstilling, hvor vi skal sørge for, at endnu flere SMV’er tør tage skridtet og investere i for eksempel en robot eller et nyt digitalt ordresystem. Med det nye program kan vi hjælpe nye virksomheder med på den digitale og grønne rejse.

 

Jakob Riis, formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse:

 

- Langt de fleste af SMV’erne og resten af dansk erhvervsliv er i fulde omdrejninger igen efter de mange bump på vejen, som Covid-19 medførte. Mange er vendt tilbage til en ny og anden virkelighed. Det vil kræve omstilling og nytænkning i virksomhederne, og det er meget positivt, at der i mange SMV’er – og trods den langvarige pandemi – arbejdes på at styrke produktiviteten, blandt andet gennem øget digitalisering og grøn omstilling.

Som led i virksomhedsprogrammet afsættes blandt andet 120 mio. kr. til at styrke programmet SMV:Digital, som siden 2018 har hjulpet virksomheder med digital omstilling. En af dem er online-fødevaremarkedspladsen Råhandel, der fik digitaliseret sin logistik med stor succes:

 

- Tilskuddet til privat rådgivning fra SMV:Digital har gjort stor nytte. Rådgiveren har jo været med netop i et lille års tid, hvor vi er gået fra test til virkelighed, og har fungeret som sparringspartner for alle vores ideer og udfordringer omkring logistik. Det gav os et gennembrud, og siden er vi vækstet markant, siger Solveig Felbo, leder, medstifter og medejer af Råhandel. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com