Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Første hold hjemme fra mission i Guineabugten

Søgeord:

2. februar 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

147 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Besætningsskifte i Guineabugten blev forhindret af Covid-19 restriktioner i Ghana.

Guineabugtens ækvatorvarme blev skiftet ud med kulde, sne og slud da Esbern Snares besætning i formiddags lagde til kaj i Flådestation Frederikshavn.

 

Efter tre måneder hvor besætningen har deltaget i den internationale kamp mod pirateri ud for Vestafrika, var der god stemning om bord på Absalon, som besætning var skiftet over på i spanske Rota.

 

 

- Det skyldtes Covid-restriktioner i Ghana, der umuliggjorde en rotation med fly som planlagt, fortæller chefen, kommandørkaptajn Lars Povl Jensen. En ændring i planerne som chefen skønner ovenikøbet har sparet penge.

 

Det skriver Forsvaret i en pressemeddelelse.

 

 

Lars Povl Jensen er sikker på at besætningen har ydet en professionel og prisværdig indsats, der har begrænset antallet af pirartangreb i Guineabugten, og som er værdsat af de civile handelsskibe i området.

Ved hjemkomsten dukkede personale fra Forsvarets Sundhedstjeneste op og tilbød Covid-podning og vaccination til de besætningsmedlemmer der havde brug for det. Se fregattens ankomst i videoen nedenfor, og hør Lars Povl Jensen fortælle om indsatsen og hjemkomsten.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk