Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Forslag til bedre fremkommelighed

Søgeord:

11. februar 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

219 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Udvalg foreslår tættere kommunalt samarbejde i hovedstadsområdet.

 

Ole Birk Olesen nedsatte i sommeren sidste år et Fremkommelighedsudvalg, som siden har arbejdet på forslag til konkrete tiltag, der kan optimere og samordne trafiksignalerne og derved forbedre fremkommeligheden i hovedstadsområdet.

 

Nu offentliggør udvalget sine anbefalinger, der peger på en række tekniske tiltag foruden et tættere kommunalt samarbejde, der vil kunne forkorte rejsetiden gennem hovedstadsområdet.

 

Det er Vejdirektoratets vurdering, at gevinsten ved at gennemføre alle udvalgets forslag skønnes at være en forhøjelse af rejsehastigheden med cirka 5 km i timen. Den højere hastighed vil potentielt gavne op mod 200.000 bilister og 215.000 buspassagerer dagligt, lyder det.

 

- Trængsel på vejene er et stigende problem, og gennemføres alle Fremkommelighedsudvalgets anbefalinger, skønner vi, at erhvervslivet og bilisterne vil spare 3.400 timer bag rattet om dagen. Derfor indgår de nu i overvejelserne om, hvordan vi skal prioritere pengene til infrastruktur, når den næste store investeringsplan skal aftales, siger transportminister Ole Birk Olesen.

De samlede udgifter for fremkommelighedsudvalgets anbefalinger er på i alt 96 mio. kr. Udvalget foreslår, at staten medfinansierer anbefalingerne, således at staten bidrager med 53 mio. kr., og at kommunerne samlet står for 43 mio. kr. for at gennemføre forbedringerne af fremkommeligheden. De foreslåede projekter forventes at kunne gennemføres på 2-4 år, skriver Transportministeriet. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk