Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Forundersøgelse af Kattegatforbindelse forsinkes

Søgeord:

29. september 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

174 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Behov for genberegning af trafikprognosen udskyder forundersøgelse med nogle måneder.

 

Der er behov for at genberegne blandt andet trafikprognosen på baggrund af aftalen om Infrastrukturplan 2035. Dermed forsinkes forundersøgelsen af en fast forbindelse mellem Jylland og Sjælland.

 

Det skriver Transportministeriet i en skriftlig meddelelse.

 

Vejdirektoratet, Sund & Bælt og Trafikstyrelsen er i gang med forundersøgelsen af en mulig fast forbindelse over Kattegat. Efter planen skulle den være færdig ved årets udgang, men med den nyligt indgåede aftale om fremtidens investeringer i infrastruktur er der behov for at foretage genberegninger af trafikken. Der er derfor brug for mere tid til at færdiggøre forundersøgelsen, så den kan bygge på de mest opdaterede tal, siger transportminister Benny Engelbrecht:

 

- Det er en helt naturlig konsekvens af de beslutninger, alle Folketingets partier blev enige om i juni. Flere projekter i infrastrukturplanen kan få betydning for den forventede trafik på en mulig fast forbindelse over Kattegat, og det er vi selvfølgelig nødt til at tage højde for i beregningerne. Der er tale om et meget stort projekt, og det er vigtigt, at vi har et solidt grundlag, så vi kan få en grundig diskussion af forbindelsen og i sidste ende træffe beslutning om fremtiden for projektet, siger transportminister Benny Engelbrecht.

I forundersøgelsen undersøges både en ren vejforbindelse og en kombineret vej- og baneforbindelse.

 

Det forventes at forundersøgelsen er færdig i løbet af foråret 2022. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk