Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fremrykker miljøundersøgelser af 3. limfjordsforbindelse

Søgeord:

23. juni 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

218 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Påvirker ikke den samlede tidsplan, lyder det.

 

Miljøundersøgelser ved 3. limfjordsforbindelse fremrykkes.

 

Det skriver Transportministeriet.

 

En række undersøgelser fremrykkes, så der bliver et endnu bedre fagligt grundlag at behandle anlægsloven på. Det påvirker ikke den samlede tidsplan, men betyder, at fremsættelsen af anlægsloven udskydes.

 

”I Infrastrukturplan 2035 blev det besluttet at afsætte penge til og gennemføre en ny fast forbindelse over Limfjorden via øen Egholm. Det er et stort og kompliceret projekt, der kræver grundige forarbejder. Derfor er forligskredsen bag infrastrukturaftalen enige om at fremrykke undersøgelser, således at der er et endnu bedre fagligt grundlag at behandle anlægsloven på”, lyder det fra ministeriet.

 

Fremrykningen af undersøgelserne får den konsekvens, at fremsættelsen af anlægsloven for den tredje limfjordsforbindelse udskydes til Folketingssamlingen 23/24. Fremrykningen af undersøgelserne får derimod ikke betydning for igangsættelsen af projektet, og det er derfor fortsat planen, at anlægsarbejdet kan begynde i 2025.

De fremrykkede undersøgelser er blandt andet en opdateret kortlægning af miljøskadelige stoffer i havbunden, sedimentanalyser i Limfjorden og forureningsundersøgelser i motorvejstracéet. Det er undersøgelser, som Vejdirektoratet under alle omstændigheder skal lave af den nye forbindelse, men som normalt foretages efter anlægslovens vedtagelse.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk