Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Friske kræfter overtager roret på Esbern Snare

Søgeord:

1. februar 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

266 gange

Læses i øjeblikket af:

0

En ny besætning har overtaget bemandingen af fregatten Esbern Snare, som i øjeblikket patruljerer i Guinea-bugten.

 

I slutningen af sidste uge drøftede søfartsinteresserede på Facebook, hvad i alverden Søværnets fregat lavede i Atlanterhavet ud for den spanske kyst i Cadiz-bugten. Orlogsskibets position var tydeligt markeret på internetsiden Marinetrafic.

 

Det officielle svar kom mandag, da Forsvarskommandoen udsendte en pressemeddelelse om, at fregatten Absalons besætning har afløst besætningen på søsterskibet Esbern Snare i Rota i Spanien.

 

Dermed kan Esbern Snare nu vende tilbage til Guineabugten, hvor orlogsskibet skal fortsætte jagten på pirater indtil en gang i april i år. Esbern Snare har siden skibet nåede til Guineabugten afværget to piratangreb – første gang i november, hvor det kom til en kort, men voldsom ildkamp. Senere i december nåede piraterne at slippe væk med gidsler fra besætningen på det angrebne handels, ved at sejle ind i nationalt territorialfarvand.

- Vi er klar til at tage over i denne mission og give vores bidrag til at sikre fri og sikker sejlads i området. Vi har forberedt os godt til opgaven, gennemført flere træningsforløb og er fokuseret på opgaveløsningen. Vi kan med fregattens sensorer og Seahawk-helikopteren overvåge skibstrafikken i et stort havområde, vi har evnen til at betrygge skibsfarten, til at afskrække pirater og til at afværge pirateri. Jeg forventer, at vi fortsat vil være med til at sikre den frie sejlads i området. Jeg er stolt af den dedikation og det engagement, som besætningen viser, og det er tilfredsstillende, at vi sammen kan bringe vores kompetencer i spil på så vigtig en mission, siger skibschef, kommandørkaptajn Paw Møller.

Vigtig mission for Danmark

Danmark er verdens femtestørste søfartsnation, og der sejler hver dag ca. 30-40 danskopererede skibe i Guineabugten. De transporterer gods for næsten 10 milliarder kr. årligt, og Guinea-bugten er det farvand i verden, hvor pirateriet udgør det største problem.

 

Skibsbidraget omfatter ud over Esbern Snare og dens ca. 120 mand store besætning også eksterne bidrag ombord fra blandet andet Flyvevåbnet, Militærpolitiet, Efterretningsregimentet, Forsvarets Sanitetskommando og Frømandskorpset, i alt knap 180 mand.

 

Ud over skibsbidraget støtter Danmark kampen mod pirateriet i Guineabugten gennem kapacitetsopbygning i kyststaterne, primært Ghana, ligesom Danmark har udsendte en maritim rådgiver til Nigeria.

 

Skibet vil være indsat i området indtil april.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk