Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Glæde over Vejpakke-fremskridt

Søgeord:

15. april 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

340 gange

Læses i øjeblikket af:

1

ITD glæder sig over Vejpakkegodkendelse fra Ministerrådet.

 

Som Transport Tidende kunne skrive lige før påske har EU’s ministerråd givet grønt lys til Vejpakken - der også kaldes Mobilitetspakken. Dermed resterer kun andenbehandlingen i Europa-Parlamentet inden Vejpakken træder i kraft.

 

Det hilses velkommen i brancheorganisationen ITD.

 

Efter flere forsøg på at udskyde eller helt aflyse EU’s Vejpakke har et flertal af EU’s medlemslande nu formelt set godkendt Vejpakken. Senest har otte landes transportministre forsøgt at bremse Vejpakken på grund af coronakrisen, men det forsøg ser ikke ud til at have båret frugt med godkendelsen i Ministerrådet den 7. april 2020.

 

ITD opfordrer til, at Parlamentet snarest muligt får vedtaget sin godkendelse, så Vejpakken kan falde på plads, og der kan komme nye transportregler i hele Europa, der sikrer mere fair og lige konkurrencevilkår.

Der er snart lys for enden af tunnelen for EU’s Vejpakke. Efter flere års forhandlinger har Ministerrådet formelt set godkendt pakken. Dermed mangler kun Europa-Parlamentets godkendelse, og det sandsynlige er en afstemning om Vejpakken i juli måned.

 

På grund af coronakrisen og de økonomiske udfordringer, som krisen medfører for mange transportvirksomheder, sendte transportministrene fra Bulgarien, Cypern, Letland, Litauen, Malta, Polen, Rumænien og Ungarn et fælles brev til EU-Kommissionen med et klart ønske om at få ændret EU’s Vejpakke. I første omgang lykkedes det ikke for ministrene at bremse Vejpakken, da EU’s Ministerråd den 7. april 2020 vedtog førstebehandlingen af Vejpakken.

 

ITD er meget tilfreds med, at Vejpakken stadig er på sporet.

- Vejgodstransportbranchen har allerede ventet alt for længe på, at Vejpakken bliver en realitet, og behovet for nye regler, der sikrer mere fair og lige konkurrencevilkår i den europæiske vejtransportsektor, er kun blevet større. Det handler om at få skabt ordnede forhold og ro i transportbranchen, siger Jens Hvid Bang, chefkonsulent i ITD’s politiske afdeling.

 

I december 2019 blev EU’s institutioner enige om den endelige Vejpakke og de såkaldte trilogforhandlinger mellem Europa-Parlamentet og Ministerrådet afsluttet. Nu har Ministerrådet godkendt resultatet af Vejpakken ved en skriftlig førstebehandling, og Vejpakkens endelige resultat skal nu godkendes i Europa-Parlamentet.

Næste skridt

Vejpakken skal godkendes af Europa-Parlamentet ved andenbehandlingen, inden Vejpakken kan blive offentliggjort i EU-Tidende og træde i kraft. De nye regler om køre- og hviletid forventes at træde i kraft 20 dage efter offentliggørelsen, mens de øvrige regler om blandt andet cabotagekørsel og udstationering forventes at komme til at gælde 18 måneder efter offentliggørelsen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com