Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

”Glemte” CO2-data om infrastrukturforlig

Søgeord:

31. januar 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

199 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Alvorlige anklager mod transportministeren i forbindelse med infrastrukturforlig.

 

Sidste sommer kunne transportminister Benny Engelbrecht (S) præsentere en ny stor infrastrukturplan frem mod 2035. Bag planen stod et bredt flertal i Folketinget.

 

Flere transportordførere - havde inden aftalen blev lanceret på et pressemøde i Finansministeriets gård – efterlyst beregninger af infrastrukturplanens konsekvenser for Danmarks CO2-udledning.

 

Her havde Transportministeriet oplyst, at der ikke var foretaget beregninger af planens klimaomkostninger i forbindelse med de omfattende anlægsarbejder i planen.

 

Men det er ifølge Ingeniøren ikke korrekt. Der var foretaget CO2-beregninger helt ned på projektniveau. Men beregningerne blev angiveligt trukket ud af forarbejderne til infrastrukturplanen, inden de blev forelagt medlemmerne af Folketingets Transportudvalg og partiernes ordførere.

 

Ingeniøren har afdækket sagen ved at nærlæse et stort antal dokumenter, som mediet har fået adgang til via aktindsigt.

Ført bag lyset

Transportordfører Henning Hyllested fra Enhedslisten mener, at transportminister Benny Engelbrecht har føret forligskredsen bag lyset.

 

- Jeg synes at det er alvorligt, at man forholder transportordførerne de oplysninger. Det er at føre os bag lyset. Jeg mener det er løgn - han har løjet over for den samlede forligskreds. Både Venstre og vi udbeder os direkte tallene, og får at vide, at dem kan vi selv skaffe, udtaler Henning Hyllested ifølge Ingeniøren.

 

To juridiske eksperter har over for Ingeniøren vurderet, at der er tale om et brud på ministeransvarsloven.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk