Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Godt med drøftelser om chaufførmangel, men…

Søgeord:

29. marts 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1350 gange

Læses i øjeblikket af:

0

…der er brug for politisk handling, lyder det fra ITD.

 

Transportminister Trine Bramsen vil indkalde branchen til nye drøftelser af chaufførmanglen i Danmark. ITD roser ministeren for at sætte fokus på området, men opfordrer hende samtidig til hurtigst muligt at fremlægge en plan for at skaffe flere lastchauffører til branchen.

 

- Transportbranchen står i en svær situation, hvor virksomhederne kæmper for at skaffe de nødvendige chauffører. Det er en udfordring, der bliver større dag for dag, og flere steder er situationen nu så tilspidset, at mange virksomheder kæmper en daglig kamp for overhovedet at kunne holde forretningen kørende. Vi vil gerne rose transportministeren for at have fokus på problemstillingen, men der skal snart sættes konkrete initiativer i søen, hvis ikke forsyningssikkerheden skal sættes unødigt under pres, siger politisk chefkonsulent i ITD, Jens Hvid Bang.

Mange brancher er ramt af manglen på arbejdskraft, men transportbranchen er ekstra hårdt ramt af en rekordhøj mangel på lastbilchauffører. For det er i hele Europa, at der mangler chauffører og samtidig kæmper branchen med de stigende dieselpriser.

 

- Vi bliver ramt på mange fronter lige nu. Udover den aktuelle mangel på lastbilchauffører, så er mange chauffører tæt på pensionsalderen, og vi ser ind i en usikker fremtid, hvor en stor del af chaufførerne i de kommende år vil kunne trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Det skaber en voldsom efterspørgsel efter arbejdskraft, og vi vurderer, at der mangler 10.000 lastbilchauffører i Danmark. Det er et meget stort tal, og derfor er der brug for politiske initiativer, der kan skabe mere arbejdskraft. Samtidig skal vi kigge på, hvordan vi kan gøre det attraktivt at blive lidt længere i branchen og tiltrække nye folk, der vil køre lastbil, siger Jens Hvid Bang og tilføjer:

- Manglen på arbejdskraft, stigende dieselpriser og en stor usikkerhed i markedet er en sprængfarlig cocktail. Vi skal have løst problemerne og iværksat en række initiativer og løsninger, så vi kan få skabt tryghed om forsyningerne og sikre, at vi også i fremtiden har varer på hylderne. Vi satser derfor på, at transportministeren vil arbejde hurtigt og følge drøftelserne op med en konkret plan, der kan iværksættes hurtigt, siger Jens Hvid Bang.

 

ITD har selv peget på en lang række forslag, der skal give bedre muligheder for at fastholde chauffører og tiltrække nye til branchen. Det drejer sig blandt andet om en seniorpakke for fastholdelse af ældre lastbilchauffører, en handlingsplan for flere kvinder i transportbranchen og en straks-fjernelse af alle modregningsregler for pension og efterløn.

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk