Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- Godt med mere spillerum i presset situation

Søgeord:

16. marts 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

277 gange

Læses i øjeblikket af:

0

DTL roser regeringen for godskørselsdispensationer i kølvandet på Covid-19.

 

Hos brancheorganisation DTL – Danske Vognmænd roser man, at Transportministeriet har taget initiativer til, at der iværksættes midlertidige dispensationer til køre- og hviletidsforordningen som følge af coronavirus-situationen.

 

Desuden arbejdes der på at sætte en række regler midlertidigt i bero. Det drejer sig blandt andet om uddannelser for varebilschauffører og en forlængelse af gyldighed for chaufførkort – der ellers stod til at udløbe i marts og april.

 

DTL roser regeringen for at udvise rettidig omhu i en ekstraordinær situation.

 

- Det er et glimrende initiativ, og vi er ikke alene meget tilfredse med regeringens håndtering af covid-19 situationen i almindelighed, men også bestræbelserne på at komme erhvervslivet, herunder vognmændene, i møde med en række kloge tiltag. Nu får DTL-medlemmerne og deres chauffører lidt mere spillerum i en presset situation, siger Erik Østergaard, administrerende direktør i DTL.

Regeringen lægger desuden op til dispensationer angående vareudbringning i byerne, men det skal ikke som en opfordring til yderligere hamstring, siger DTL-direktøren:

 

- Det er vigtigt for mig at sige, at dette ikke skal give frit slag til hamstring. Det er en nødforanstaltning, som skal sikre leverancerne og tilstrækkeligt med biler og chauffører, siger han. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk