Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Havplan klar til høring

Søgeord:

30. marts 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

220 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Første udspil til Danmarks første havplan.

 

For første gang nogensinde skal der være en plan for de danske farvande. Havplanen skal både styrke den grønne omstilling, beskytte naturen og sikre, at der fortsat er plads til de maritime erhverv. Planen skal gælde i op til ti år.

 

Det skriver Erhvervsministeriet.

 

Danmarks samlede havareal på 105.000 kvadratkilometer anvendes i dag til blandt andet fiskeri, søtransport, energiindvinding, naturbeskyttelse og rekreative aktiviteter, og havplanen skal tage højde for alle disse aktiviteter. Nu skal den i seks måneders høring, hvor der vil være god tid til at diskutere planen og komme med input.

 

Erhvervsminister Simon Kollerup:

 

- Jeg er stolt over at kunne præsentere vores udspil til Danmarks første havplan. Vi skal passe på vores natur, og derfor er jeg glad for, at vi med planen reserverer 30 procent til beskyttede områder, samtidig med at vi sætter skub på den grønne dagsorden med kommende energiøer og havvindmølleparker. Med planen giver vi en forudsigelighed, så både borgere, myndigheder og virksomheder kan anvende de danske farvande optimalt, siger erhvervsministeren.

Havplanen er efter havplanloven gældende fra den sendes i høring, og den udstedes som en digital bekendtgørelse. Havplanen kan findes på www.havplan.dk, når høringen starter onsdag den 31. marts.

 

Parallelt med havplanen sendes forslag til nye beskyttede naturområder i høring. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk