Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- Havvind-planer skal realiseres

Søgeord:

25. august 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

188 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Udbygning af havvind kræver politisk fokus og samarbejde med nabolande, lyder det fra Danske Rederier, der roser regeringens offensive tilgang.

 

Hvis de ambitiøse planer om udbygningen af havvind skal realiseres, kræver det politisk fokus og samarbejde med vores nabolande. Derfor mener Danske Rederier, at det er positivt, regeringen har inviteret til internationalt topmøde om havvind i Østersøen.

 

- Vi skal i den grad have fart på, hvis vi skal nå de ambitiøse planer for udbygningen af havvind, som man er blevet enige om i EU, så det er godt at se, at regeringen er på bolden og har fokus på, hvordan ambitionerne bliver omsat til virkelighed, siger Anne H. Steffensen, administrerende direktør i Danske Rederier.

 

Den kommende energiø på Bornholm forventes at løbe op i 39 mia. kr., og den totale direkte arbejdskraftefterspørgsel ventes at være cirka 14.500 årsværk.

- Vi har brug for enorme mængder grøn strøm til at omstille skibsfarten og andre tunge transportsektorer. Og når vi så samtidig ved, at udbygningen af havvind i den grad er med til at sikre jobs – også i egne hvor velbetalte jobs ikke nødvendigvis hænger på træerne, så er det bare med at speede processen op. Derfor opfordrer vi til, at vi får strømlinet udbuds, -og godkendelsesprocesser i forhold til etablering af havvindmølleparker. Vi skal have skabt en grøn regulatorisk motorvej, siger Anne H. Steffensen.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk