Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Hjælp til eksporten og billigere billetter

Søgeord:

7. maj 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

203 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Regeringens udspil til en eksport- og sommerpakke hilses velkommen i Danske Rederier.

 

Med sit udspil til en sommer- og eksportpakke lægger regeringen op til at afsætte midler til både billigere indenrigsrejser over sommeren og hjælp til eksporten. Danske Rederier bakker op om begge dele.

 

Med 205 millioner kroner vil regeringen igen i år give danskerne mulighed for at rejse billigere rundt i sommerlandet. Detaljerne skal nu forhandles på plads med Folketingets partier, og fra Danske Rederier kommer der forud for de forhandlinger et ønske om, at støtten til de billigere rejser bliver fleksibel:

 

- Det er en stor hjælp for øerne, at færgerne nu efter alt at dømme får mulighed for at tilbyde billigere billetter. Sidste år blev ø-færgerne fyldt helt op af glade sommergæster, som kunne sejle gratis med færgerne. I år er det vigtigt, at der bliver fleksibilitet i ordningen, så man lokalt kan beslutte, hvordan støtten skal bruges, så pengene får størst effekt, siger Jacob K. Clasen, viceadm. direktør i Danske Rederier.

Støtte til eksporten

Med regeringens udspil til sommer- og eksportpakken er der også afsat 575 mio. årligt de næste tre år til at styrke Danmarks eksport.

 

Hos rederierne håber man, at partierne i forhandlingerne vil finde midler til at fortsætte ordningen for besætningsskift, målrette midler til maritime formål i Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) og endelig en styrkelse af Danmarks arbejde i FN’s søfartsorganisation, IMO.

 

- Det er ekstremt vigtigt, at eksportvirksomhederne kommer så godt og bæredygtigt ud af coronakrisen som muligt. Jeg er derfor særligt glad for at se, at der er afsat penge til at realisere ønskerne fra de nedsatte genstarts-teams, herunder det for Det Blå Danmark, siger Jacob K. Clasen.

Frygter flaskehalse hos færgerne

I øjeblikket sejler færgerne stadig med en række COVID-19 relaterede restriktioner og afstandskrav. Det betyder, at de ikke kan have så mange passagerer om bord som normalt. Derfor kan man frygte flaskehalse hos færgerne, når der kommer billigere billetter.

 

- Lige så positivt det er med støtte til billigere billetter, lige så vigtigt er det, at vi udfaser restriktioner og afstandskrav, så færgerne kan skrue op for kapaciteten. Halvfyldte færger er hverken godt for rederierne eller turismeerhvervene på øerne, så lad os få kapaciteten op, siger Jacob K. Clasen.

 

FAKTA

Sidste års sommerpakke gjorde det gratis for gående og cyklister at rejse med indenrigsfærger i juli. Knap 1,1 millioner personer valgte at tage imod tilbuddet, og knap 162.000 (161.696) cykler blev medtaget på rejsen.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk