Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Hjælpepakke til erhverslivet høster ros

Søgeord:

13. marts 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

374 gange

Læses i øjeblikket af:

0

ITD: Ros til økonomisk hjælpepakke fra regeringen til private virksomheder.

 

Regeringen har netop offentliggjort fire nye initiativer, der skal bidrage til at holde hånden under danske arbejdspladser. ITD har blandt andet efterspurgt lønkompensation til smittede og karantæneramte medarbejdere i private virksomheder, og det er netop en del af hjælpepakken.

 

Regeringen kommer nu de private virksomheder i møde med endnu en økonomisk hjælpepakke. Fokus er på kompensation af virksomhedernes lønudgifter til medarbejdere, der er smittede eller ramt af karantæne, samt et styrket kapitalberedskab.

 

Virksomheder kan nu få refusion fra dag ét, når medarbejderen er syg af COVID19 eller i karantæne. Der lægges således op til, at sygedagpengesystemets såkaldte arbejdsgiverperiode suspenderes midlertidigt via en særlov. Suspension af arbejdsgiverperioden indebærer ikke, at der ikke skal betales løn under sygdom til medarbejderen - men at medarbejderen får ret til sygedagpenge allerede fra dag et, som arbejdsgiver herefter kan søge refusion for. Det vil sige, at arbejdsgiver stadig hæfter for forskellen mellem sygedagpengesatsen og medarbejderens sædvanlige løn.

Mere fleksibilitet

Ordningen med arbejdsfordeling bliver samtidig gjort mere fleksibel. Ordningen betyder, at virksomheder kan sætte medarbejdere ned i tid i en midlertidig periode, og medarbejderne kan så få supplerende dagpenge. Hermed kan virksomhederne hurtigt tilpasse sig situationen, og man kan undgå afskedigelser af medarbejdere.

 

For at styrke kapitalberedskabet frigives også den kontracykliske kapitalbuffer, så den er nul med øjeblikkelig virkning. Derved får bankerne og pengeinstitutterne med deres nuværende kapitalbeholdning alt andet lige mere spillerum til at modstå tab uden at skulle indskrænke deres udlån.

 

Der introduceres også to nye garantiordninger. Den ene er målrettet små og mellemstore virksomheder og indebærer en lavere garantiprovision for virksomhederne. Den anden er målrettet store virksomheder og kommer til at fungere på markedsvilkår.

- Regeringen viser med sin hjælpepakke, at de har fokus på og lytter til virksomhedernes bekymringer og behov i den aktuelle vanskelige situation. Mange virksomheder har haft store bekymringer i forhold til at stå med en stor lønudgift til smittede eller karantæneramte medarbejdere. Den udgift skal virksomhederne nu ikke længere løfte alene, hvilket tager en stor byrde fra dem. Det hilser vi velkommen. Der vil løbende opstå nye behov, og der må fortsat være tæt dialog mellem virksomheder og regeringen, siger ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk