Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Husk cvr-nummer og firmanavn på varebilen

Søgeord:

21. november 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

565 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Undgå bøder – Motorstyrelsen opfordrer varebilsejere til at huske firma-id på bilerne.

 

Selv om det længe har været et krav, at varebiler er tydeligt mærket med firmanavn og cvr-nummer, så er der ifølge Motorstyrelsen stadig alt for mange virksomheder kører uden.

 

Motorstyrelsens kontrolaktioner i 2019 viser, at mange virksomheder glemmer at påføre deres virksomheds cvr-nummer eller navn på siden af deres varebiler.

 

Det medfører en bøde på 5.000 kr., som relativt nemt kunne være undgået. Derfor skruer Motorstyrelsen nu op for vejledningen på området.

 

- Det er ærgerligt at skulle betale en bøde på 5.000 kr., bare fordi man har glemt at sætte nogle klistermærker på en bil. Derfor opfordrer vi virksomhederne til at tjekke, at deres biler har de korrekte oplysninger påført, siger Jørgen Rasmussen, der er underdirektør i Motorstyrelsen.

Folder i forruden

Med en folder i forruden, opslag på sociale medier og information til relevante brancheforeninger vil Motorstyrelsen minde erhvervsdrivende med varebiler på gule plader om reglerne.

 

Oplysningerne på siden af varebilen gør det lettere for myndighederne at kontrollere, om der bliver betalt skat af det arbejde, der udføres, og reglerne bidrager derfor til at dæmme op for sort arbejde og social dumping. Derfor er der ingen vej uden om reglerne.

 

- Målet med vores vejledningsindsats er, at flere virksomheder får placeret de lovpligtige informationer på deres køretøjer og derfor undgår bøder i forbindelse med Motorstyrelsens kontrolaktioner, siger Jørgen Rasmussen.

 

Alle varebiler på gule plader og med en tilladt totalvægt under fire tons skal have synligt cvr-nummer og virksomhedsnavn på bilen. Der er desuden en række krav om fx placering, bogstavstørrelse, kontrastfarve m.m., som oplysningerne på bilen skal leve op til.

Virksomhederne kan læse mere om reglerne og kravene til de påførte oplysninger i Motorstyrelsens brugervejledning eller kontakte Motorstyrelsen på 72 22 15 00, hvis de er i tvivl om reglerne.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk