Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Hvordan kan forskning bruges i dyretransport?

Søgeord:

16. december 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

430 gange

Læses i øjeblikket af:

0

DTL Dyr inviterer alle dyretransportører til seminar.

 

Kan forskning bruges til at ændre på regler for dyretransport?

 

Det forsøger DTL Dyr at komme nærmere et svar på, når organisationen inviterer alle dyretransportører til seminar lørdag den 28. januar kl. 13 på Pårup Kro i Engesvang, hvor DTL-chefkonsulent Søren Büchmann Petersen er ordstyrer.

 

EU-forordning

EU's transportforordning for dyretransport skal revideres, og Europa-Kommissionen ventes at komme med et forslag til en ny forordning i slutningen af 2023.

 

Forskning i dyrevelfærd under transport kan spille en stor rolle for fastsættelse af kravene til plads, temperaturer, køretid, forplejning m.v. DTL Dyr efterspørger generelt en videnskabeligt baseret tilgang til regulering af dyretransport, så reglerne baseres på undersøgelser og fakta. På mødet vil forskerne fra Aarhus Universitet fortælle om forskningsprojektet om etagehøjde og om forskningens rolle og potentiale som grundlag for beslutninger om regler.

På dagens program vil seniorforsker ved Aarhus Universitet Mette Herskin tale om, hvordan forskningsresultater kan blive brugt politisk. Herudover vil Marianne Kaiser fra Aarhus Universitet tale om det danske forskningsprojekt om etagehøjde.

 

Der er tilmelding til DTL Dyr senest 24. januar.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk