Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

IATA: Find en brexit-løsning

Søgeord:

18. januar 2019  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

108 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Flyselskaber kan ikke lægge planer i usikkerheden, lyder det.

 

Den internationale luftfartsorganisation IATA reagerer nu på de britiske parlamentarikeres nedadvendte tommelfinger til den skilsmisseplan, som EU og premierminister Theresa May med blod, sved og tårer havde forhandlet sig frem til.

 

Ifølge organisationen vil de fleste passagerfly flyve efter planen til trods for en eventuel aftaleløs brexit, men en hård brexit vil fortsat skabe usikkerhed for passagerer og flyselskaber. En no-deal brexit kan føre til en begrænsning af flyvninger, der vil hæmme vigtige økonomiske muligheder og måske føre til højere priser for forbrugerne, lyder det fra Alexandre de Juniac, administrerende direktør og generaldirektør i IATA:

 

- At de nuværende niveauer af flyvninger vil være beskyttet selv med en hård brexit er en vigtig forsikring. Men med to måneder tilbage, før Storbritannien forlader EU, ved flyselskaberne stadig ikke, præcis hvilken type brexit de burde lægge planer for. Og der er en juridisk og kommerciel usikkerhed omkring, hvordan Europa-Kommissionens plan om at begrænse flyvninger vil virke. I den korte tid inden brexit er det vigtigt, at EU og UK prioriterer at finde en løsning, der giver sikkerhed til flyselskaber i deres arbejde med at lægge planer for stigende efterspørgsel og til rejsende, der skal planlægge forretningsrejser og ferier med familien, siger han.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk