Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

IMO opfordrer til styrket samarbejde mod pirateri

Søgeord:

17. maj 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

204 gange

Læses i øjeblikket af:

0

FN’s søfartsorgan vedtager resolution om international indsats mod tiltagende piratproblem i Guineabugten.

 

IMO’s Søsikkerhedskomité (MSC) afsluttede fredag forårets møde med at vedtage en resolution om indsatsen mod pirateri i Guineabugten.

 

Resolutionen er resultatet af en uges dedikeret drøftelse i en arbejdsgruppe med bred deltagelse fra både kyststater, flagstater og internationale organisationer, og den indeholder værktøjer til at forebygge overfald i området og om at fremme samarbejdet mellem kyststaterne i forhold til at retsforfølge pirater.

 

Det skriver Søfartsstyrelsen i en pressemeddelelse.

 

Appel til medlemsstater

Mødet mundede også ud i en appel til alle medlemsstater om at bidrage til eksisterende regionale samarbejder såsom det såkaldte "G7++ Friends of the Gulf of Guinea”-program.

 

Komitémødet har fundet sted over den seneste halvanden uge, og har ud over pirateri haft en bred vifte af emner på dagsordenen.

Covid-19 og førerløse skibe

I relation til Covid-19-pandemien sendte komiteen et klart budskab om fortsat at betragte søfolk som kritiske nøglemedarbejdere. Derudover blev komiteen enige om at styrke rapporteringsprocedurerne angående blandede brændstoffer, og i forhold til autonome skibe var der enighed om at man nu har identificeret en række vanskeligheder med anvendelse af autonom teknologi i lyset af de internationale regler.

 

Det er nu op til medlemslandene at foreslå konkrete forslag til ændringer hertil.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk