Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

International postaftale indgået

Søgeord:

27. september 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1163 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Post Danmark vil kunne mindske underskuddet, vurderer transportministeren.

 

Samtlige lande i verdenspostsamarbejdet har opnået enighed om en aftale, som vil ændre de internationale vilkår for afregning af post. Med aftalen vil Post Danmark opleve en væsentlig forbedring i betalingen fra andre lande – herunder også fra Kina - ligesom USA forbliver i samarbejdet.

 

Det skriver Transportministeriet.

 

Onsdag den 25. september 2019 er der opnået enighed om en aftale for fremtidens afregningsforhold blandt samtlige medlemslande på en ekstraordinær verdenspostkongres, der netop har været afholdt i Geneve. Aftalen ændrer de internationale vilkår, der i dag betyder, at post fra eksempelvis Kina underbetales markant på det internationale postmarked.

 

- Det er meget positivt, at det lykkedes at indgå en aftale, som alle landene i verdenspostforeningen bakker op om. Aftalen vil sikre, at Post Danmark kan se frem til en væsentlig forbedring af betalingen for modtagelse og omdeling af forsendelser fra andre lande; herunder også fra Kina. Det betyder, at virksomheden vil kunne mindske et betydeligt underskud på omdeling af især pakker fra andre lande, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Aftalen betyder for eksempel, at det ikke længere vil være muligt at få sendt små pakker fra lande som eksempelvis Kina til Danmark til en uforholdsmæssig lav porto. Den sikrer desuden, at breve og pakker fremover kan sendes til modtagere over hele verden, og at USA med den indgåede aftale bliver i UPU./anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk