Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD anker afgørelse i PostNord-sag

Søgeord:

1. juli 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

351 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Statsstøtte giver PostNord mulighed for at dumpe fragtpriserne, lyder det fra brancheorganisationen.

 

Efter granskning af EU-Kommissionens afgørelse i sagen om ulovlig statsstøtte til PostNord Logistics har ITD besluttet at tage sagen til EU-Domstolen.

 

I midten af maj 2020 meddelte EU-Kommissionen, at den ville afvise ITD’s klage over ulovlig statsstøtte til PostNord Logistics – et datterselskab i det statsligt ejede PostNord Group. Den løsning klagede ITD over til EU-Kommissionen, som for nylig traf en afgørelse i sagen. ITD har nu haft lejlighed til at nærlæse afgørelsen og har på den baggrund besluttet at tage sagen videre til EU-Domstolen.

 

- EU-Kommissionens primære argument for at afvise klagen er, at kommissionen ikke mener, at det er staten, der har skudt penge i PostNord Logistics, da det er sket via moderselskabet PostNord Group. Det er en meget mærkelig tankegang, at et 100 procent statsejet selskab, som PostNord Group, ikke skulle agere på statens vegne, og det vil vi udfordre ved EU-Domstolen, siger administrerende direktør i ITD, Carina Christensen.

Ifølge ITD har brancheorganisationen i sin klage lagt vægt på, at ”statsstøtten til PostNord Logistics i form af kapitalindsprøjtninger på mere end 70 mio. kr. samt gratis ydelser fra Post Danmark giver PostNord Logistics mulighed for at dumpe priserne på fragt med alvorlige konsekvenser for de private transport- og logistikvirksomheder til følge”.

 

- Det er urimeligt og uacceptabelt, at private virksomheder skal konkurrere med en underskudsgivende konkurrent, der kan hente kapital fra et statsejet moderselskab, hver gang deres manglende købmandskab resulterer i et underskud. Vi vil have fair og lige konkurrence, og der er slet ingen grund til, at staten skal agere pakkepostbud på et marked, hvor det private erhvervsliv i forvejen løfter opgaven i benhård konkurrence med hinanden. Det er simpelthen at holde skatteydere og de private aktører for grin, siger Carina Christensen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com